Arabesque

Piata materialelor de constructii din Romania este, in continuare, este extrem de atractiva, cu un volum de business ce a depasit 1 miliard de Euro. Chiar daca boom-ul constructiilor de locuinte noi este undeva in spate, la nivelul anilor 2006-2007, piata este sustinuta de proiecte noi si indraznete, dar si de apetitul romanilor de a investi in propriile locuinte pentru extinderi sau renovari.

Inevitabil, pe aceasta piata si-au facut simtita prezenta de-a lungul timpului jucatori de talie Europeana, insa  Arabesque, o companie cu capital privat romanesc, a reusit sa isi castige si sa isi consolideze o pozitie de lider in acest domeniu, potrivit datelor financiare ale companiei.

Astazi, Arabesque este mai mult decat o afacere, este un brand recunoscut la nivel national, atat prin magazinele sale raspandite in toata tara, cat si prin puternica prezenta in mediul online.

Cine s-ar fi gandit, de exemplu, acum mai bine de 20 de ani, ca poti comanda caramizi, ciment, PAL melaminat, copruri de baie sau tevi de beton de pe Internet? Si mai mult decat atat, ca toate aceste materiale iti pot fi livrate la usa, cu camionul?  Prin intermediul site-ului arabesque.ro, acest lucru este posibil pentru cateva zeci de mii de repere folosite in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare.

Magazinul online arabesque.ro ofera cateva facilitati extrem de apreciate de clienti: posibilitatea de a-ti crea un cont in care sa adaugi noi comenzi sau sa completezi o comanda pe masura ce iti construiesti lista de materiale necesare, alegerea facila a produselor dintr-o gama extrem de larga, ceea ce transforma acest magazin online intr-un one stop shop pentru multi clienti si mai ales posibilitatea de a solicita livrarea in etape, pe masura ce lucrarea inainteaza. Aceasta ultima facilitate este extrem de utila pentru lucrarile realizate in zonele aglomerate unde spatiul de depozitare este deficitar. Bineinteles, la fel de apreciata este si facilitatea de transport cu masinile de marfa Arabesque, dat fiind ca de multe ori este vorba de paleti intregi de materiale de constructie ce ar fi greu de incarcat si descarcat dintr-o masina ce nu este utilata corespunzator.

Bineinteles, Arabesque este prezenta si pe retelele de socializare unde fanii conturilor companiei pot gasi numeroase sfaturi de instalare sau montare, recomandari de produse, promotii speciale si informatii extrem de utile pentru cei pasionati de constructii si de lucrari de tip DYI.

In topul angajatorilor cu capital romanesc

Importanta acestui business pentru economia romaneasca se regaseste si in cifrele ce fac referire la numarul de angajati. La finalul anului 2015, Arabesque avea nu mai putin de 2700 de angajati, iar aceasta cifra a fluctuat in ultimii ani intre 2400 si 2800 de angajati, conform datelor raportate la Registrul Comertului. De altfel, compania s-a aflat constant, in ultimii ani, in topul angajatorilor cu capital privat romanesc.

Fiecare noua investitie Arabesque intr-un nou centru de distributie inseamna cel putin 100 de noi locuri de munca, iar numarul poate creste in functie de complexitatea serviciilor oferite.